Kreativ Insikt – Tema Ceremonier & symboler

Tema Ceremonier & symbolerVarför ceremonier?


En ceremoni håller vi för att manifestera förändring i livet. Det behöver inte bara vara vid de stora självklara händelserna som dop, bröllop och begravningar. Du kan hålla en ceremoni för precis vad du vill – för att fira mognande, en flytt eller nytt arbete, för att bearbera och ta farväl vid en skilsmässa eller helt enkelt för att tacka för en härlig dag.

När min man och jag gifte oss skräddarsydde vi en ceremoni som bara innehöll sådant som var helt och hållet vi. Det blev magiskt. När jag några år senare skulle fylla fyrtio kände jag att jag ville manifestera min utveckling på något sätt. Resultatet blev att jag bjöd in till en middag för mina närmaste väninnor, vari ingick en enkel ceremoni, där jag gav löften till mig själv inför resten av mitt liv. Jag har också en liten ceremoni i början av arbetsdagen och på kvällen när jag lägger mig.

Ceremonier kan affirmera och stärka våra liv


I en ceremoni vill vi ofta lyssna till någon form av text (en dikt eller sång) som vi uppfattar som positiv, gärna ha med en stärkande symbol och kanske avlägga ett löfte för framtiden. Alla de här sakerna är positiva affirmationer som på ett konstruktivt sätt stärker våra liv. Och ju fler gånger vi tänker på och kommer ihåg ceremonin i efterhand, desto starkare blir affirmationen.

När vi i tanken upprepar vårt löfte, återigen läser en textrad från ceremonin eller ser symbolen för ceremonin ökar vi möjligheten att det vi firat eller markerat med ceremonin också manifesteras i våra liv och blir helt och hållet sant för oss.

Personliga ceremonier utvecklar


Jag har upptäckt att det är skönt att med hjälp av ceremonier rannsaka mig själv för att finna det som är viktigt för mig, hedra detta, välkomna någonting nytt i mitt liv, ta farväl av något gammalt eller helt enkelt visa tacksamhet.

Kanske längtan efter att manifestera utveckling, markera brytpunkter i livet, ge uttryck för tacksamhet, samla energi inför ett nytt steg och ta farväl av någonting som vi lämnar bakom oss är gemensamt för de allra flesta av oss?

Läs mer om ceremonier för utveckling eller få inspiration att göra din ceremoni mer personlig i boken Personliga ceremonier – för livsglädje & utveckling. Boken, liksom amulettstenarna, tändsticksaskarna, korten, magneterna, tavlorna och affischerna i kollektionen Symboler kan du använda i dina egna personliga ceremonier.

Var sann – var du.

Carolina

Se alla produkter i tema Ceremonier & symboler >
Erbjudanden
Välkommen till oss
NYHETSBREV MED GÅVA
Senast köpt
Inspirationsmagneter-1
Magnet Det mitt hjärta känner är alltid rätt
35 kr
kort_alskade_barn-7
Kort Du är så efterlängtad - välkommen till världen
36 kr
halssmycke-hjartats-mening
Halssmycke Hjärtats mening
249 kr
amulettsten_karlek_framobak
Amulettsten Kärlek
69 kr